Van 14 maart tot en met 2 juni 2020 was ons instituut gesloten voor het publiek met het oog op het afvlakken van de curve van de coronapandemie. Onze activiteiten werden tijdelijk stopgezet of uitgesteld, en een klein aantal werd op afstand georganiseerd. Dit online platform werd ontwikkeld voor het digitaal delen van ideeën en content in deze tijd. Hoewel een digitale strategie geen vervanging kan zijn van onze kernactiviteiten – die te maken hebben met het ruimtelijk inzichtelijk maken van ideeën en het socialiseren van informatie –, stelt het ons wel in staat om lopend onderzoek en een actuele gevoelsstructuur te delen.

Ons instituut werd in 1990 opgericht als kunsthuis in Rotterdam en heeft als missie het presenteren en bespreken van het werk van beeldend kunstenaars van dichtbij en verder weg. Meer informatie over ons instituut staat op onze algemene website, waar je ook biografieën kunt vinden van medewerkers van dit online platform en de mensen uit ons team. We nodigen je uit om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief en moedigen je aan om ons te volgen op Instagram, een account dat we nu actief gebruiken als onderdeel van onze huidige digitale strategie. Als je contact met ons op wilt nemen, stuur ons dan een e-mail via press [​at​] wdw.nl.

Ons instituut wordt ondersteund door de stad Rotterdam en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast worden de activiteiten bekostigd uit subsidies van stichtingen, projectsponsoring, individuele giften en eigen inkomsten uit entreekaartjes, verkoop en evenementen. De nieuwe digitale strategie wordt gedeeltelijk ondersteund door Stichting Droom en Daad. We zouden een donatie aan ons instituut enorm op prijs stellen; alle gedurende deze periode ingezamelde opbrengsten worden geoormerkt voor kunstenaarshonoraria. En als je je vandaag nog aansluit bij ons lidmaatschapsprogramma zal jouw bijdrage ook geïnvesteerd worden in kunstenaarshonoraria.

Dit online platform is ontworpen door Studio Laumes. Systemantics was verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, en Hylex voor het content management system.