Vanaf maart 2020 heeft onze instelling, die nu Kunstinstituut Melly heet, af en aan de deuren voor het grote publiek moeten sluiten in een poging om de curve van de coronaviruspandemie af te vlakken. Onze activiteiten werden tijdelijk stopgezet of uitgesteld, en een klein aantal werd op afstand georganiseerd. Dit online platform werd ontwikkeld voor het digitaal delen van ideeën en content in deze tijd. Hoewel een digitale strategie geen vervanging kan zijn van onze kernactiviteiten – die te maken hebben met het ruimtelijk inzichtelijk maken van ideeën en het socialiseren van informatie –, stelt het ons wel in staat om lopend onderzoek en een actuele gevoelsstructuur te delen.

Ons instituut werd in 1990 opgericht als kunsthuis in Rotterdam en heeft als missie het presenteren en bespreken van het werk van beeldend kunstenaars van dichtbij en verder weg. Onze instelling stond voorheen bekend als Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst. Vanaf 27 januari 2021 is de nieuwe naam Kunstinstituut Melly. Om meer te weten te komen over ons initiatief tot naamsverandering, nodigen wij u uit om change.wdw.nl te bezoeken. En op fkawdw.nl kunt u meer te weten komen over het 30-jarige programma van onze instelling. Ons programma wordt vanaf dit jaar gepubliceerd op onze nieuwe website kunstinstituutmelly.nl

We nodigen u uit om u aan te melden voor onze nieuwsbrief en moedigen u aan om ons te volgen op Instagram, dat we actief gebruiken als onderdeel van onze huidige digitale strategie. Als u contact met ons wilt opnemen, stuur ons dan een e-mail: press [​at​] fkawdw.nl.

Ons instituut wordt ondersteund door de stad Rotterdam en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast worden de activiteiten bekostigd uit subsidies van stichtingen, projectsponsoring, individuele giften en eigen inkomsten uit entreekaartjes, verkoop en evenementen. De nieuwe digitale strategie wordt gedeeltelijk ondersteund door Stichting Droom en Daad. We zouden een donatie aan ons instituut enorm op prijs stellen; alle gedurende deze periode ingezamelde opbrengsten worden geoormerkt voor kunstenaarshonoraria. En als je je vandaag nog aansluit bij ons lidmaatschapsprogramma zal jouw bijdrage ook geïnvesteerd worden in kunstenaarshonoraria.

Dit online platform is ontworpen door Studio Laumes. Systemantics was verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, en Hylex voor het content management system.